SCIOS Scope 10 Inspectie

Deze regeling omschrijft hoe men elektrische installaties inspecteert op brandrisico’s. Deze inspectie methode is steeds vaker de eis vanuit de verzekeraar. Zorg er voor dat je deze eisen niet onderschat want bij problemen (brand etc) dient jou installatie te voldoen aan de criteria van de SCIOS SCOPE 10 regeling.

De SCIOS SCOPE 10 inspectie kan ik voor u verzorgen zodat u uiteindelijk verzekerd bent van een veilig -en goed werkende installatie. De inspectie bestaat uit het visueel controleren en vergelijken van de installatie aan de hand het SCIOS TD14 document. Gebreken komen direct aan het licht en worden vermeld in het inspectierapport. Ook worden er diverse uitgebreide metingen verricht zoals isolatieweerstandsmeting, impedantiemetingen, stroommetingen etc. Alle waarden komen keurig in het eindrapport te staan zodat u eventuele gebreken kan zien en begrijpen.

Ook worden er controles uitgevoerd met een warmte beeld camera. Hiermee worden temperatuurverschillen van componenten en oververhitting naar voren gebracht. Op die manier kan de kans op brand aanzienlijk worden vermindert.

VVE’S: Door de jaren heen hebben wij een flinke expertise opgebouwd voor het inspecteren van VVE’s. Een vereniging van eigenaren is veelal een bedrijfsverzamelgebouw of diverse units die als geheel gebouwd zijn. De verzekeringsmaatschappijen eisen voornamelijk de Scope 10 voor de VVE’s. Ook worden wij vaak benadert door Makelaars of beheerders van deze VVE’s. Met onze ruime ervaring op dit gebied kunnen wij u helpen bij het uitvoeren van dit plan. Door de routine in deze discipline kunnen wij ook concurrerende prijzen handhaven.

BEDRIJFSPANDEN: Het grootste deel van de Scope 10 inspecties worden verricht bij bedrijven of pandeigenaren. De verzekering heeft maar één doel en dat is zo min mogelijk branden. Een Scope 10 inspectie minimaliseert de risico’s hierbij doordat er gekeken wordt naar brand specifieke zaken. Met een inspectierapport kunt u exact zien welke gebreken er zijn zodat deze hersteld kunnen worden. Zelf als er al brand is ontstaan en u kunt een daarna inspectierapport overleggen, dan staat u veel sterker en kunt u aantonen dat u aan uw plichten heeft voldaan.

VERHUURPANDEN: Voor panden van verhuurders en installatie eigenaren is een Scope 10 inspectie een must. Hiermee laat je zien dat je de gebruiker en /of huurder serieus neemt. Een installatie die volledig in orde is is het ultieme doel. Met onroerend goed neem je het zekere voor het onzekere en een Scope 10 inspectie hoort daar bij. De ruime ervaring die ik heb met pandeigenaren komt hierbij goed van pas. Wij communiceren naar de gebruikers toe en ontzorgen u volledig.

Vraag hier uw offerte aan of stel uw vraag info@deweert.nl

SCIOS Scope 10 Inspectie SCIOS Scope 10 Inspectie